Хората за мен

Мария Маркова
Познавам Ева от много време. Толкова много, че чак ме е срам да назовавам цифри. Определено повече от колкото е трудовият ми стаж, повече от всичките ми връзки взети заедно и много, много повече от всички мои залитания, хобита, увлечения и други подобни дейности, целящи да придадат смисъл и насока в живота ми. Освен Ева. Тя е нещото, което успя да грабне вниманието ми и да го задържи през всичките тези години. Познавам я в толкова много различни светлини, че често се чудя дали съм способна да я опиша дори и частично. Излишно е да споменавам колко много се промени тя откакто за пръв път пътищата ни се пресякоха. Извървя дълъг и доста трънлив път, за да се превърне в този прекрасен човек, на когото безкрайно се възхищавам и обичам. Ако някой, крайно неблагоразумен индивид, реши да направи списък на нейните… нека кажем характеристики (за момента ще пропусна думата “качества”, за да не навлизаме излишни спорове), то самият той или който и да е друг, четящ този списък, би останал меко казано объркан. Не защото измежду изброените свойства има някое твърде нетипично или свръхестествено, а по-скоро заради крайно нестандартния, често противоречив, леко комичен, но винаги достоен за възхищение начин, по който те се съчетават. Тя е духовен човек и луд фен на метъла. Често търси спокойствието на природата – уединението, което позволява да се вгледаш дълбоко в себе си, защото само тогава можеш да имаш наистина ясен поглед и върху света наоколо. От друга страна не е твърде невероятно да я срещнеш във вихъра на купона, в някой тъмен столичен бар, под звуците на тежка жица. Ако при изричането на думите “духовен човек” в съзнанието ви изплува образът на благ будистки монах, съсухреното добродушно лице на възрастна монахиня или някой от другите по холивудски типизирани образи и това ви устройва, можете с чиста съвест да приключите четенето точно в този момент. Защото Ева е всичко друго, но не и клише. Няма да забравя деня, в който тя ми каза, по нейния си директен и нетърпящ увъртане начин, че не би могла да прокламира любов към себе си, ако тя самата не се обичаше такава каквато е, че няма да сложи маската на привидната добродетел и да играе ролята на благочестива девица, защото някой го очаква от нея, че няма да лъже хората и себе си как е постигнала всичко в живота, докато самата тя всеки ден се сблъсква с трудности и често е объркана и уплашена не по-малко от всеки друг, че не я е срам от грешните избори, от случаите, когато е падала и някой ѝ е подавал ръка, от пътите, когато е губила вяра и е била на крачка от отказване, от решенията, които е взимала, от хората, които е избирала да са част от живота ѝ в един или друг момент, защото всички тези неща, преплели се като нишки в тъкан, за да образуват едно хомогенно цяло, са отговорни за това да я научат да е силна, да се бори за мечтите си, да не приема провалите, да не губи вяра и да бъде такава, каквато тя се харесва. Такава, каквато аз я обичам.

Веселка Йорданова

Покрай честото ми влизане във Фейсбук най-случайно попаднах на името Евелина Пенкова. Влязох в нейния блог и там видях, че, освен Рейки Мастър, Каруна Мастър и много, много други мастърски степени, тя е и Мастър Ангел Рейки. Това ме заинтригува силно и аз веднага ѝ пратих покана за приятелство, на която тя веднага откликна. Така започна комуникацията между нас.
Ева е млада жена, с топло излъчване. След като се свързахме, започна активната ни кореспонденция във Фейсбук. Въпросите ми бяха много. Попитах дали мога да бъда включена в курс, където тя обучава на Ангел Рейки. На Евелина ѝ предстоеше да направи такова индивидуално обучение за пръв път. Може би и аз с моето желание я подтикнах да не отлага. Много бях радостна, че ще бъда и първата ѝ ученичка. Насрочихме заедно часа и датата на 6 май – най-хубавият празник Георгьовден. И двете нямахме търпение това обучение да се случи по-бързо.
И така, дойде денят, на 6 май в 15 часа аз бях при Ева. Прегърнах я, когато ме посрещна, защото имах чувството, че я познавам отдавна. Имах  ѝ пълното доверие. Покани ме, в една стая, където всичко беше подредено с много вкус, дипломите ѝ са поставени в рамка и стоят на видно място, за да може всеки, който влезе да ги види. По средата на стаята беше разположена масажната маса, която е необходима за всичките процедури, които тя прави.
Седнахме до една малка масичка, на която имаше сложен планински кристал. В ръцете си тя държеше един камък ангелит, който, когато тя стана от стола, падна и се скри под моя стол. Аз се наведох да го взема, но тя каза да го оставя, защото той чисти, а за да падне и да отиде под стола ми означава, че имам много за чистене. Камъкът остана там до края.
През цялото време на сеанса по изчистването и при инициирането звучаха прекрасни ангелски мелодии, имаше запалена свещичка, сложена в специален съд, под маслото с жасмин, на мен ми беше много приятно и уютно. Не знаех какво ще се случи през цялото време, не съм имала очаквания. Ева започна процеса по изчистването. След като поех няколко пъти въздух през носа и издишах през устата силно, затворих очите си и малко по-късно усетих, че се отлепвам от масата на 2-3 см. Много интересно усещане беше, но не почувствах страх, никога преди не ми се е случвало, след това в очите под затворените клепачи започна да проблясква бяла светлина, като трептене. Усетих, че нещо излезе от мен, като издърпване. Не зная колко време продължи чистенето ми.
След като чистенето премина, дойде време за най-важното – инициирането в Ангел Рейки. Какво усетих и какво видях по време на настройката? Първо седнах с гръб към Ева, защото настройката започва първо от там. След което легнах отново на масажната маса. Отново бях със затворени очи. Нейната работа започна. Моята – усетих лекота и топлина и видях или по-скоро почувствах присъствието на архангелите от двете ми страни – отляво архангел Гавраил и архангел Уриил, а отдясно – архангел Михаил и архангел Рафаил. Беше много отпускащо. По едно време не си усещах нито ръцете, нито краката, нито тялото. Все едно не бях на масата. През цялото време бях много спокойна. Накрая Ева ми каза: “Честито ти си първо ниво Ангел Рейки, можеш да отвориш очите си” и когато го направих, се почувствах замаяна и  ѝ  казах:  “Чакай да се върна на земята, че май не съм още тук”. И очите ми се насълзиха, приплака ми се. Тя ми каза да полежа и да не бързам.
След като приключи всичко, тя и аз седнахме отново до малката масичка и тогава тя ме посъветва какви камъни да си купя, къде да ги поставям по себе си, насърчи ме да работя върху себе си, че трябва да си простя, че трябва да обичам себе си.
Погледна и в Архангелските гадателски карти. Интересни неща излязоха от там. Издърпах аз една карта и тя беше за търпението, което май нещо го бях позагубила и бях станала доста припряна в последно време. Посъветва ме да си почиствам жилището с коприва, обясни ми и начина, по който да стане това. Даде много красиво изготвена диплома за първо ниво Ангел Рейки с красивата архангел Ариел и ръководства как да работя с Ангел Рейки. Всичко беше направила с много любов, това беше моето усещане. Радвам се много, че се запознах с нея и имах възможността да я опозная, и че не съм сбъркала в усета си към хората.
Тръгнах си в много добро настроение. На вратата, като ме изпращаше, отново я прегърнах, а тя ми каза, че очите ми блестят. Така си и беше.
Благодаря, Евелина, благодаря, че се запознах с теб и те познавам. За мен няма нищо случайно, просто така е трябвало да стане. Абсолютно съм искрена в изказа си.

Верка Нинова

Благодаря на прекрасния ми учител Ева Пенкова за подкрепата и търпението при обучението ми в Ангел Рейки! Благодаря, че сбъдна моята голяма мечта! Пожелавам ти да бъдеш благословена и все така да помага на хората от сърце и душа!

Валентина Кирилова

Уникални бижута и камъни! Практическият курс за лечение с кристали и масла беше на много високо ниво. Знанията, които получих за приложението им в козметиката и Рейки лечението за мен са безценни! Благодаря на Ангел Рейки Мастър Евелина Пенкова за професионалното обучение!!!

Лиляна Занкина

Благодаря на прекрасния ни Ангел Рейки Мастър за всичко на което ни научи и показа. Невероятна си Еви!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ангел Рейки

Практикуващият усеща енергията на Божествения свят чрез любящите ангели и aрхангели. Чрез Системата Ангел Рейки може да се научи пове...