понеделник, 10 септември 2018 г.

Как и защо кристалите се използват заедно с Рейки

Рейки мастърите съчетават действието на кристалите с Рейки практиките си по различни начини. Кристалната мрежа е е често използван метод за направата на диаграма, която да бъде поставена под стол или маса. Кристалите имат нужда от пречистване преди чистене и след пречистване, задръжте ги един по един и направете кристален канал от енергия, която да преминава лесно. Практикуващ на първо ниво ще се фокусира над канализирането на енергия през кристала, а ниво две ще използва символи заедно с кристалите за канализирането на Рейки енергия. 

  Има различни модели, с които да експериментирате с кристали и трябва практически да определите коя работи добре за Вас. Ако канализиране енергия чрез Рейки и включите кристали в сесиите си, това ще доведе до още по-позитивна нагласа. Би могло да Ви помогне да се концентрирате по-добре върху сеансите си и да визуализирате Рейки от по-дълбоко равнище. Ако сте експерт в кристалите и познават в основи проблемите на клиентите си, е възможно да ги напътствате в избора на подходяща кристална форма. Например, Аметистът се препоръчва на хора с безпокойство и стрес.
        Употребата на кристали в Рейки е нова концепция и хората са установили, че двете неща се допълват по правилния начин. Ако желаете да разширите своите Рейки практики, кристалите могат да бъдат отличен начин да канализирате вселенската енергия в правилната посока.

Лечебни Свойства на Кристалите

                Известен факт е, че кристалите и скъпоценните камъни имат някакъв вид лечебни свойства. Кристалите могат да канализират енергията в правилната посока и да поощряват позитивизъм. Целебните свойства на всеки цвят са различни и заради това можете да ги използвате за различни проблеми в тялото. Нужно е винаги да позволявате на енергията да тече в посока, която би Ви послужила по най-добрия начин.
                Най-често хората поставят прозрачни кварцови кристали около тялото, за да генерират енергийна решетка в тялото на реципиента. Това създава платформа, чрез която Рейки енергия се изпраща на реципиента и се увеличава основната сила на процедурата. Също може да се използва в Рейки сеанси от разстояние, чрез които името на реципиента се изписва и кварцови кристали се поставят около него за комбинирано действие на Рейки и кристали. Има и друг начин да нарисувате символ пред себе си и да държите кристали в ръцете си, за да започнете дистанционното Рейки.
                Има много хора, които описват постигнати цели чрез кристали и Рейки. Има книга, наречена “Кристална Библия”, която описва употребата на всеки кристал и неговото влияние върху тялото. Някои хора използват уникален подход при комбинирането на кристалите с Рейки, като поставят кристали върху тялото на реципиента. Те го третират като начин да се балансират чакрите и да се канализира енергията в подходящата посока.
                Има различни начини да се комбинират целебните сили на Рейки и кристали, и Вие можете да се обучите по-добре като се концентрирате върху методите, които най-добре Ви подхождат.

Много Елементарни Инструкции за Почистване на Кристали при Пълнолуние
Жена, Фея, Moon, Звезди, Астрономията, Планета, Знак
                
Има много начини да почиствате кристалите, но много лечители обичат да ги почистват под светлината на пълната Луна. Де да имахме пълнолуние по-често, нямаше да са ни нужни други методи :)
Ето и няколко много лесни инструкции за чистене на кристали при пълнолуние:
1.       Поставете кристали под директна лунна светлина за цялата нощ.
2.       Това е :)

Лесно, нали? Затова обожаваме този метод!
Сега, по-надолу са отговорите на някои често задавани въпроси.
1.       Да, методът все още работи дори и да има облаци.
2.       Не, не е необходимо да ги поставяте на земята. Можете да го направите и вероятно е по-добре, защото кристалите ще се зареждат и от енергията на Земята, но със сигурност не е необходимо. Маса, перваз на прозорец или покрив ще свършат работа.
3.       Нощите около пълнолунието са също подходящи.
4.       Можете да ги поставите навън или вътре, стига лунната светлина да ги достига. Навън вероятно е по-добре, но и вътре работи.
5.       Не, прозорците не трябва да са отворени ако кристалите са на закрито. Могат да бъдат, но не е задължително.
6.       Ако не сте сигурни за нещо, доверете се на интуицията си :)Ангел Рейки

Практикуващият усеща енергията на Божествения свят чрез любящите ангели и aрхангели. Чрез Системата Ангел Рейки може да се научи пове...