сряда, 25 април 2018 г.

Всичко е възможно

Всичко е възможно
Повторете с мен: „Аз живея потопен в тоталността от възможности. Там, където съм, всичко е наред.” Замислете се за миг над тези думи. Всичко е наред. Не нещо, не малко, а всичко е наред. Когато вярвате, че всичко е възможно, вие се отваряте за отклик във всяка област от живота си.
Там, където сме ние, е и тоталността от възможности. Те винаги са ни по силите индивидуално и колективно. Ние или се обграждаме със стени, или ги срутваме и се чувстваме достатъчно сигурни, за да бъдем напълно отворени, позволявайки на всякакви блага да дойдат в живота ни. Започнете да се наблюдавате обективно. Обръщайте внимание какво става вътре във вас – как се чувствате, как реагирате, какви са убежденията ви – и си позволете да наблюдавате без коментари или осъждане. Успеете ли, ще живеете живота си сред тоталността от възможности

Вие винаги сте в безопасност
Животът е поредица от врати, които се отварят и затварят. Ние минаваме от стая в стая и натрупваме различен опит. Мнозина от нас биха желали да затворят някои врати пред старите отрицателни модели, стари бариери, ситуации, които вече не ни помагат да израстваме или са станали безполезни. Мнозина от нас са в процес на отваряне на нови врати и откриване на прекрасни нови изживявания.
Смятам, че ние идваме на тази планета много, много пъти и идваме да научим различни уроци. То е нещо като да идваш на училище. Преди да се въплътим в някое конкретно време на планетата, ние решаваме кои уроци смятаме да научим, за да можем да се развиваме духовно. Веднъж изберем ли уроците си, ние избираме и всички обстоятелства и ситуации, които ще ни осигурят възможност да ги научим, избираме включително родителите си, пола, мястото на раждане и расата. Ако сте напреднали толкова в живота си, повярвайте ми, вие сте направили верния избор във всичко.
Както се движите през живота, особено важно е да си припомняте, че няма нищо опасно. Това е само промяна. Доверете се на своето висше Аз да ви води и напътства по начини, които са най-добри за вашето духовно израстване. Както е казал някога Джоузеф Кембъл: „Следвайте щастието си”.
Представяйте си как отваряте врати към радостта, душевния мир, изцеляването си, благоденствието и любовта; врати към разбирането, състраданието, прошката и свободата; врати към себеуважението, себеоценката и любовта към себе си. Вие сте вечни. Вие ще пребъдете вечно от един житейски опит в друг. Дори когато преминете и през последната врата на тази планета, това не е краят. Това е началото на друго ново приключение.

И накрая: не можете да принудите никого да се промени. Можете да предложите на хората атмосфера на положително мислене, в която да имат възможността да се променят, ако пожелаят. Не можете, обаче, да го направите за или вместо другите. Всеки човек е тук, за да работи над собствените си уроци и ако вие им ги определите, те в последна сметка ще трябва да ги изминават отново, защото не са стигнали до тях сами. Те не са отработили това, което е било нужно за тях.
Обичайте своите братя и сестри. Позволявайте им да бъдат това, което са. Съзнавайте, че истината винаги е вътре; в тях и че те могат да се променят винаги, когато поискат. >>
ЛУИЗ ХЕЙ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ангел Рейки

Практикуващият усеща енергията на Божествения свят чрез любящите ангели и aрхангели. Чрез Системата Ангел Рейки може да се научи пове...